Főmenü

Víz világnapja a Lázárban

 

Március 22-én ünnepeljük a „Víz világnapját”, amikor kiemeljük a tiszta víz, az ivóvíz fontosságát, a szennyvíz tisztításának fontosságát. Programjaink az iskolában is vizeink tisztaságának megőrzéséhez kapcsolódtak.

 

A gyerekek egy óriási papírhal pikkelyeit rajzolták, festették meg. A tantermek ajtajának külső oldalát minden osztály a vízzel kapcsolatosan díszítette fel. Március 21-én a 6.a osztály a fenntarthatósági témahét jegyében az állatkert által szervezett csapatjátékban vett részt. A feladatok a tengerekben lévő nagy mennyiségű műanyag hulladékhoz és az általuk okozott ökológiai problémákhoz kapcsolódtak.

 

Március 22-én az iskola minden tanulója és tanára kék színű pólóban az udvaron élőképet, hullámokat és vízcseppeket, alkotva hívta fel a figyelmet a tiszta víz fontosságára. Az élőképről drónfelvétel készült. Néhány osztályban (kapcsolódva a témahét országos kiírásához) vízhez kapcsolódó feladatokkal foglalkoztunk.

 

22-én délután az 5.a és 6.b osztály a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep által szervezett nyílt napon vett részt, ahol megismerkedhettek a szennyvíz tisztításának részfolyamataival.

 

Hugyecz Bernadett

 20190322 145653

A fejléc és a képek Holczapfel Zsuzsanna tanárnő munkái. Web programozás: Főző Attila

Copyright © 2012-2016. All Rights Reserved.